Dit recept is suiker- en e-nummervrij, veganistisch, kan notenvrij gemaakt worden en superlekker. In plaats van ontbijt zou je dit ook in een bakje kunnen doen en zo als lunch meenemen. Het lijkt misschien niet zovel maar het vult aardig.
Ik maak dit een avond van tevoren voor 2 dagen klaar en verander dan gewoon de topping. Dat is 's morgens leuk wakker worden ;-)
Voor 3 porties (of 2 heel grote)
- 2 grote appels
- 60gr bulgur
- een handje rozijnen
- 1 kaneelstokje
- 2 kruidnagels
- een lepel amandelschilfers (optioneel) Je kan ook vb pompoenpitten gebruiken
- Indien gewenst een beetje honing of stevia (maar ik vind dat niet nodig, hangt ook wat van de appels af denk ik)
- Verwijder het klokhuis van de appels en snij in blokjes (indien je wil kan je ze ook schillen)
- Doe de appels, rozijnen, bulgur en kruiden in een pot. Vul met water dat alles goed onderstaat.
- Zet op het vuur en breng aan de kook. Zet iets kleiner en laat ongeveer 25 minuten koken.
- Haal van het vuur
- Serveer warm of koud en strooi er amandelschilfers of iets anders lekkers over. Eventueel kan je er ook nog yoghurt bij eten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.