Voor 4 porties
- 125gr polenta
- 2 lepels olijfolie + extra
- 2 lepels gistvlokken
- 2 lepels Provençaalse kruiden
- peper en zout
- Kook de polenta zoals aangegeven op de verpakking.
- Roer en net voor het einde de gistvlokken, 2 lepels olijfolie en kruiden door.
- Doe in een ingevette ovenschaal of in een flexibele cakevorm. Duw plat en zet minstens een half uurtje in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200C
- Draai de ovenschaal of cakevorm om boven een plank. Snij de polenta in frietjes (ik gebruikte een cakevorm, snee plakjes dan de 'cake'en halveerde deze plakjes in de lengte)
- Bekleed een bakplaat met bakpapier of matje en verdeel de frietjes over de bakplaat.
- Besmeer ze met olijfolie en besprenkeleventueelnogmet wat extra peper en zout
- Laat 10minuutjes bakken.Draai de frietjes om, besmeer ze opnieuw met olieen ze nog eens 10 minuten in de oven.
- Serveer met suikervrije saus (zelfgemaakt of bijvoorbeeld de ketchup van Smaakt)
- de gistvlokken zijn niet essentieel maar zorgen voor een zachte kaasachtigesmaak.
- Varieer met de kruiden en smaakmakers: paprikapoeder, chilivlokken, knoflook, ... voeg die er allemaal bij stap 2 bij.
- Voor een mooi kleurtje kan je de frietjes voor je ze in de oven zet nog lichtjes bestrooien met paprikapoeder
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.