donderdag 19 februari 2015

Polenta ovenfrietjes

Via googlewas ik opzoek naar iets leuk om met polenta te maken en zo kwam ik een aantal receptjes voor polenta frietjes tegen. Wel met boter en kaas maar echt moeilijk om er een veganistische versie van te maken was het niet. Het was zelfs heerlijk. lekker in de plaats van frietjes, als fingerfood of als hartige snack.

Voor 4 porties
  • 125gr polenta
  • 2 lepels olijfolie + extra
  • 2 lepels gistvlokken
  • 2 lepels Provençaalse kruiden
  • peper en zout
  1. Kook de polenta  zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Roer en net voor het einde de gistvlokken, 2 lepels olijfolie en kruiden door.
  3. Doe in een ingevette ovenschaal of in een flexibele cakevorm. Duw plat en zet minstens een half uurtje in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 200C
  5. Draai de ovenschaal of cakevorm om boven een plank. Snij de polenta in frietjes (ik gebruikte een cakevorm, snee plakjes dan de 'cake'en halveerde deze plakjes in de lengte)
  6. Bekleed een bakplaat met bakpapier of matje en verdeel de frietjes over de bakplaat.
  7. Besmeer ze met olijfolie en besprenkeleventueelnogmet wat extra peper en zout
  8. Laat 10minuutjes bakken.Draai de frietjes om, besmeer ze opnieuw met olieen ze nog eens 10 minuten in de oven.
  9. Serveer met suikervrije saus (zelfgemaakt of bijvoorbeeld de ketchup van Smaakt)
OPMERKINGEN
  • de gistvlokken zijn niet essentieel maar zorgen voor een zachte kaasachtigesmaak. 
  • Varieer met de kruiden en smaakmakers: paprikapoeder, chilivlokken, knoflook, ... voeg die er allemaal bij stap 2 bij.
  • Voor een mooi kleurtje kan je de frietjes voor je ze in de oven zet nog lichtjes bestrooien met paprikapoeder


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...