vrijdag 3 januari 2014

aardappel cake met witloof een blauwe kaas

Na de pizza was er nog veel Blauwe kaas over. Mijn eerste idee was om er een quiche mee te maken maar omdat we al pizza gegeten hadden vond ik dat niet zo goed. Een blik op de groentekalender, in de koelkast en de voorraadkast en een aantal kookboeken geeft me altijd wel inspiratie. Met als resultaat iets tussen een quiche en een cake in maar gezond, suikervrij,vegetarisch en e-nummervrij. Enige nadeel? Je hebt erwel wat afwas aan ;-)
Er zitten niet zoveel groenten in deze cake dus kan je eerst bijvoorbeeld een lekkere soep eten.


2 porties
  • 350gr aardappelen
  • 2 stronkjes witloof
  • 1 ei
  • 60gr blauwe kaas
  • walnoten (optioneel)
  • zout, peper,nootmuskaat
  • boter of olie
  1. Schil de aardappelen,was ze,snij in kleine blokjes en kook tot ze gaar zijn (kleinere blokjes zijn sneller gaar)
  2. Was het witlof en verwijder onderaan het bittere kegeltje. Halveer de stronkjes in de lengte
  3. Verwarm de oven voor op 200C (als dat wat lang duurt bij jouw oven kan je dat best eerder doen)
  4. Als de aardappelen gaar zijn giet je ze af. Pureer en voeg wat peper, zou en muskaatnoot toe
  5. Neem een cakevorm en bedek de bodem met de aardappelpuree. Druk goed aan.
  6. Zet de bodem ongeveer 10 minuten in de oven
  7. Verhit wat boter in een pan met deksel.leg het witloof er in en laat ongeveer 10minuten stoven. Draai regelmatig om
  8. Haal de cakevorm uit de oven en leg het witloof op de puree. Breek de blauwe kaas in stukjes en verdeel over het witloof.
  9. Klop het ei los en giet over het witloof.
  10. Verkruimel enkele walnoten over het witloof
  11. Zet ongeveer 15min in de oven
  12. Eet smakelijk

Iemand nog leuke suggesties voor blauwe kaas?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...