Er zitten niet zoveel groenten in deze cake dus kan je eerst bijvoorbeeld een lekkere soep eten.
2 porties
- 350gr aardappelen
- 2 stronkjes witloof
- 1 ei
- 60gr blauwe kaas
- walnoten (optioneel)
- zout, peper,nootmuskaat
- boter of olie
- Schil de aardappelen,was ze,snij in kleine blokjes en kook tot ze gaar zijn (kleinere blokjes zijn sneller gaar)
- Was het witlof en verwijder onderaan het bittere kegeltje. Halveer de stronkjes in de lengte
- Verwarm de oven voor op 200C (als dat wat lang duurt bij jouw oven kan je dat best eerder doen)
- Als de aardappelen gaar zijn giet je ze af. Pureer en voeg wat peper, zou en muskaatnoot toe
- Neem een cakevorm en bedek de bodem met de aardappelpuree. Druk goed aan.
- Zet de bodem ongeveer 10 minuten in de oven
- Verhit wat boter in een pan met deksel.leg het witloof er in en laat ongeveer 10minuten stoven. Draai regelmatig om
- Haal de cakevorm uit de oven en leg het witloof op de puree. Breek de blauwe kaas in stukjes en verdeel over het witloof.
- Klop het ei los en giet over het witloof.
- Verkruimel enkele walnoten over het witloof
- Zet ongeveer 15min in de oven
- Eet smakelijk
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.