Dit recept is vrij makkelijk te maken maar je moet wel wat geduld hebben.
Voor 2 taartjes
- 25g hazelnoten
- 25gr dadels
- 15gr geraspte kokos
- 1 lepel rauwe cacaopoeder
- 25gr havermout
- 60gr macadamianotenprut (wat overblijft als je notenmelk maakt)
- 2 lepels ahornsiroop
- een halve banaan
- Doe de havermout, dadels en hazelnoten in een kommetje met water en laat minstens een uur weken. Giet af
- Doe de havermout, dadels, hazelnoten, cacaopoeder en geraspte kokos in de hakmolen en hak tot een redelijk egale massa (een paar stukjes noot erin kan geen kwaad.)
- Verdeel deze bodem over 2 taartvormpjes, koekjesvormen of foodrings (op bakpapier). Zet minstens een uur in de koelkast
- Meng de macadamianotenpulp met de ahornsiroop
- Haal eventueel de taartbodems uit de vorm en besmeer met de macadamiaslagroom. Zet terug een uurtje in de koelkast
- Snij vlak voor het serveren de banaan in schijfjes en leg op de taartjes. Bestrooi eventueel nog met kokos, cacao nibs, gehakte noten,... alsversiering
- Smakelijk
- Je kan ook ander fruit gebruiken maar banaan lijkt mij het lekkerste
- de ahornsiroop kan je ook weglaten
- Waarschijnlijk zijn er nog wel noten die zo'n mooi resultaat geven. Uitproberen maar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.