Het is een eenpansgerecht dus je hebt wel weinig afwas;-)
Dit gerecht is veganistisch, suikervrij, e-nummervrij en goedkoop. Het lijkt misschien weinig maar er moeten echt geen aardappelen, vlees,rijst,... bij. Het vult goed
Voor 2 personen
- 130gr gedroogde kapucijners
- 2 wortelen
- 2 rapen
- 1 ui
- 1 teentje look
- selderijzout, kaneel, koriander
- olijfolie
- Week de kapucijners in voldoende water.Volgens de verpakking bij mij minstens 8 uur maar ik denk dat ze bijna 20 uur stonden.
- Giet ze nadien af en laat uitlekken in een vergiet
- Snipper de ui en de knoflook.
- Verwarm de olie in een pot en fruit de ui en de look
- Voeg de kapucijners en de kruiden naar smaak toe (ongeveer 1 koffielepel kaneel en koriander en een grote snuf zout)
- Voeg 350ml water toe.Zet een deksel erop en breng aan de kook. Laat 30minuten zachtjes pruttelen
- Schil ondertussen de wortelen en de rapen en snij in blokjes.
- Voeg de groenten na de 30 minuten toe en laat nog eens 20 a 30 minuten pruttelen, tot alles gaar is.
- Klaar serveer eventueel met sambal of mosterd.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.