Voor 3 porties (het was wat teveel voor 2)
- 3 wortelen
- 1/3 knolselder
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 80gr zilvervliesrijst
- 2 eieren
- 1 groen pepertje(naar smaak)
- 1 stengel citroengras,
- 2 kardemonpeulen,
- lepeltje kurkuma en paprika
- peper en zout
- kokosolie (of andere)
- Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
- Pel de ui en snij fijn.Schil de wortels en snij in kleine blokjes
- Verwarm de olie in een wok en bak de wortel en ui zachtjes. Schil de knolselder en snij in kleine blokjes.Voeg direct toe aan de wok.
- Voeg de paprika, het citroengras de kurkuma en paprikapoeder toe.Laat bakken en roer regelmatig.
- Klop ondertussen het ei los met zout en peper.
- Giet de rijst af en voeg toe aan de wok. Bak ongeveer 3 minuten mee
- Voeg al al roerend het ei toe en blijf roeren tot het ei gebakken is.
- Haal van het vuur en serveer met sambal oelek.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.