Dit is ideaal om restjes groenten of overschotjes van gekookte aardappelen op te werken.
Ik had nog een halve wortel er door gedaan maar dat was omdat die nog over was van mijn groentendoosje
Voor 1 persoon
- 1 aardappel
- een schijf knolselder van ongeveer 2cm
- 1 stronkje witloof
- 1 lepel kruidenboter (of gewone boter)
- kruiden naar smaak
- Schil de aardappel en de knolselder en snij in blokjes (hoe kleiner de blokjes hoe minder lang ze moeten koken)
- Doe in een pan met water met een deksel en zet op het vuur (Gooi de knolselder direct in het water bij het snijden want anders verkleurt hij.)
- Laat koken tot alles gaar is.
- Giet af. doe de kruidenboter er bij en stamp tot een mooie puree.
- Snij het witlof in reepjes en meng door de stamppot.
- Kruid af (vb peper, nootmuskaat, zout,...)
- Smullen maar
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.