dinsdag 1 maart 2016

Bietenspread met koolrabi

De heer des huizes is niet zo dol op bietjes, om het met een understatement te zeggen. Dus zoek ik creatieve manier om ze te verwerken buiten een avondmaal om. Bijvoorbeeld in broodbeleg want als een echte kaaskop eet hij liefst kaas (gouda of pinda) op zijn brood.
Buiten het schillen van de biet (en dus zorgen dat niets rood achterblijft) is deze spread supersnel gemaak, terwijl de koffie doorloopt bijvoorbeeld ;-)
De spread blijft een paar dagen goed in de koelkast

Voor een potje
  • 100gr koolrabi
  • 150gr rauwe rode biet 
  • 100gr appel 
  • een scheutje (lijnzaad)olie
  1.  Schil de biet en snij in 4
  2. Snij de koolrabi en appel in 4 (schillen hoeft niet)
  3. Doe alles in de hakmolen en draai tot een mooi geheel
  4. Klaar.
To biet or not to biet?   

2 opmerkingen:

  1. Amai, ik doe hier sneller inspiratie op dan ik het kan uittesten, super al die soorten broodbeleg!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Gewoon regelmatig terugkomen kijken als je inspiratie nodig hebt ;-)

      Verwijderen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...