dinsdag 7 januari 2014

Pittige wortelsoep

Dit is zo'n lekkere soep,ik at ze al voor ik gezond ging eten.En ze is eigenlijk ook nog eens spotgoedkoop. Lekker voor brood bij de lunch, voor een lekkere maaltijd of als super tussendoortje.
Je kan ook andere groenten toevoegen zoals bijvoorbeeld (knol)selder of prei. Als je het wat pikant wil maken kan je een pepertje toevoegen. De kokosolie kan je gewoon vervangen door olijfolie. En als je geen liefhebber bent van look kan je die weglaten. En als je het graag wat romiger wil? Kokosmelk toevoegen.

Met kerrie/curry bedoel ik het gele kruid. Wij zeggen curry maar in NL is het blijkbaar kerrie en is curry daar wat wij gewoon curryketchup noemen 





Voor 2 liter

  • 750gr wortelen
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 1 lepel kokosolie 
  • veel kerrie/curry
  1. Pel de ui en look en snij in grove blokken  
  2. Schil de wortelen en snij in blokjes (moet niet fijn)
  3. Smelt de kokosolie in een grote pot. Fruit de ui en knoflook
  4. Voeg de wortelen en ongeveer een grote eetlepel kerrie/curry. 
  5. Laat een paar minuutjes stoven
  6. Voeg 2 liter water toe. Zet een deksel op de pot. Laat ongeveer 20 minuten koken
  7. Voel met een vork of de wortelen gaar zijn. (zo nee, laat nog even koken)
  8. Haal van het vuur en mix.
  9. Klaar om te serveren met bijvoorbeeld koriander. (maar dat is niet noodzakelijk)

Wat is jouw favoriete soep?

2 opmerkingen:

  1. Mijn favoriete soep is preisoep. Sinds ik een goede blender heb eet ik elke dag romige, zelfgemaakte soep. Ik was net aan het nadenken over wat voor soep ik morgen moet gaan maken. Wortelsoep is een prima idee, ik heb het nog niet eerder gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...