Gewoon pastasaus met groenten vind ik niet altijd even goed vullen, nepgehakt gebruik ik niet en linzen zien er soms zo raar uit.Maar dit vond ik een handige oplossing.
Dit isook een superhandig gerecht om te maken als de koelkast bijna leeg is,gewoon groenten die je in huis hebt, wat olijven erdoor en klaar..
Voor 4 porties
- een fles passata (700ml)
- 120gr rode linzen
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 wortelen
- 1 rode paprika
- 2 koffielepels kappertjes
- 3 volle eetlepels zwarte olijven
- peper en zout
- Provençaalse kruiden
- olijfolie
- Pasta voor erbij
- Kook de linzen gaar en giet af.
- Doe de passata bij de linzen en mix tot een gladde massa. Zet opzij
- Snipper de ui en de knoflook.Snij de wortelen en paprika fijn. Snij de olijven in 4.
- Verhit olie in een pot en fruit de ui en de knoflook. Voeg de paprika en wortelen toe en bak even mee.
- Giet de passata, wat peper en zout en Provençaalse kruiden erbij. Breng aan de kook en laat 5 minuutjes op een zacht vuur sudderen. Roer de de kappertjes en olijven door. Proef en kruid eventueel nog eeen beetje bij.
- Serveer met volkoren pasta en een beetje gistvlokken.
- Kook efficiënt. Vang het kookwater van de linzen op en gebruik dat ineens om de pasta in te koken.
- Dit is maar een voorbeeld van tomatensaus die goed vullend is. je kan gewoon groenten en kruiden gebruiken die je altijd gebruikt.
- Voor moeilijke eters kan je de groenten ook samen met de linzen mixen.
- Biologische wortelen moet je niet schillen.
- Dit is ook een handig gerecht om je diepvries mee te vullen. Of om ineens als lunch voor de volgende dag te gebruiken. Zo zie je mijn lunch op de foto staan.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.