Voor 4 porties
Voor de burgers
- 100gr gedroogde kikkererwten (230grgekookt)
- 1 lepeltje gedroogde koriander
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rood pepertje
- 2 lepels tahin
- 1 lepel citroensap
- 1 lepel olijfolie + extra om te bakken
- peper en zout
- 1/2 ui
- 1 teentje look
- 1 pepertje
- 1 chinese kool
- 1 kopje kokosmelk
- garam masala
- peper en zout
- olijfolie
- Zet de gedroogde kikkererwten een avond van tevoren in een pot met water
- Kook de kikkererwten tot ze gaar zijn en giet af
- Snipper de ui, knoflook en pepertje voor de burgers
- Verhit wat olijfolie in een pan en fruit de ui,knoflook en pepertje
- Doe de kikkererwten in de hakmachine en hak grof
- Meng er de gefruite ui en alle andere ingrediënten voor de burgers onder
- Maak je handen nat en vorm 8 burgertjes.
- Verhit olijfolie in een pan en bak de helft van de burgersaan 1 kant gedurende 3 minuten
- Draai om en bak de andere kant
- Bak tot ze aan beide zijde mooi bruin zijn
- Houd warm en herhaal met de resterende burgers
- Snipper de ui,knoflook en pepertje
- Snij de kool in reepjes
- Verhit olie in een pan en fruit de ui,look en pepertje
- Voeg garam masala naar smaak toe
- Voeg de kool toe en bak even mee
- Giet er de kokosmelk bij en laat een paar minuutjes garen zonder deksel
- Serveer de curry metde burgers en zilvervliesrijst
- Voor 4 porties gebruik ik 180gr zilvervliesrijst
- Heb je geen tahin? Probeer eens met pindakaas of notenpasta
- In plaats van olijfolie kan je ook rijstolie,kokosolie,arachideolie,... gebruiken
- Geen garam masala? gebruik dan oosterse kruiden naar smaak (kurkumma,kerrie,koriander,karwij,...)
- Groentenrestjes? Doe die ook maar door de curry
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.