Voor een bomvolle pot
- 50gr kokosolie
- 25gr ahornsiroop
- 100gr havermout
- 50gr speltvlokken
- 30gr gerst
- 50gr zaden (zonnebloempitten, sesamzaad, lijnzaad,pompoenpitten)
- 100gr noten (amandel, hazelnoot, walnoot, cashew)
- 100gr rozijnen
- 2 lepels hennepzaadjes (optioneel)
- 4lepels geraspte kokos
- Hak de noten
- Meng de noten met de havermout, speltvlokken, gerst en de zadenmengeling
- Doe de kokosolie met de siroop in een grote (wok)pan en zet op een zacht vuurtje tot de kokosolie gesmolten is.
- Roer er het droge mengsel door
- Laat ongeveer 10 minuten op een zacht vuurtje staan en roer regelmatig. Zorg dat erniets aanbrand
- Zet het vuur uit en roer de rozijnenm hennepzaad en geraste kokos door de granola
- Laat helemaal afkoelen en verpak in een luchtdichte doos.
- Je kan de speltvlokken ook vervangen door extra havermout
- Gebruik noten, zaden, pitten, gedroogd fruit,... naar keuze
- experimenteer er op los
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.