dinsdag 16 september 2014

Sushi-salade

Gisteren aten we nog eens sushi maar om iets sneller te kunnen eten maakten we wat minder sushi en er een sushisalade bij. Het voordeel daarvan is dat je er veel meer groenten in kunt doen en dat het ook een handige lunch is. En je eet dan ook minder rijst.
Of het suiker en e-nummervrij is hangt natuurlijk van de sojasaus en de wasabi af. Japanse sojasaus is vaak suikervrij (o.a. bij Lidl en Alid als ze Aziatische weken hebben). De wasabisaus met het minste rotzooi in heb ik gevonden in de Belgische Aldi.

Mijn lunch

Voor 3 porties sushisalade
  • een halve portie Sushirijst  of gewone rijst
  •  groenten naar keuze (kerstomaat, raapstelen, komkommer,courgette, rood pepertje, sla, venkel,rode ui)
  • 3 nori vellen
  • sesamzaadjes
  • sojasaus
  • wasabi
  1. Maak de rijst klaar en laat afkoelen
  2. Snij de groenten fijn 
  3. Snij of scheur de norivellen in stukken
  4. Meng de groenten onder derijst
  5. Roer er eventueel wat sesamzaadjes,wasabi en sosjasaus door.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...