Voor 4 porties
- 600gr pompoen
- 3 boterrapen
- 1 ui
- 1 teentje look
- 1 grote appel
- kleine aardappelen
- 250ml water
- 1 lepel arrowroot
- 1 lepel peterselie
- zout en peper
- 1 laurierblad
- olie
- Snipper de ui en de look
- Snij de pompoen, rapen, aardappels en en appel in blokjes
- Verhit de olie in een grote pot en fruit de ui en de look
- Voeg de pompoen, rapen, aardappels en appel toe
- Giet het water erover en voeg het laurierblad, de peterselie en peper en zout toe
- Breng aan de kook en laat dan een half uurtje op een zacht vuurtje pruttelen
- Meng de arrowroot met een beetje water en roer tot het opgelost is
- Voeg toe aan het stoofpotje en laat nog een tweetal minuutjes pruttelen.
- Klaar
- Dit was voor 2 dagen. De eerste dag aten we er een gebakken kipfilet bij, vandaag niets
- Voor een steviger potje kan je eventueel nog gedroogde linzen toevoegen, samen met het water
- Wil je het iets pittiger? Roer er eventueel mosterd door
- Pompoen en rapen hoef je niet te te schillen. Spaart weer werk.
- Geen arrowroot? Gewoon maiszetmeel werkt ook
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.