Voor 10muffins
- 3 lepels olijfolie
- 230gr courgette
- 180gr speltmeel
- 1 koffielepel bakingsoda
- zout en peper naar smaak
- 30gr sesamzaadjes+ extra om te bestrooien
- 1 lepel Provençaalse kruiden
- 1 lepel lijnzaad + 3 lepels warm water
- 125ml havermelkkefir
- Verwarm de oven op 180C
- meng het lijnzaad met het warme water
- Rasp de courgette (of hak ze fijn in de hakmolen)
- Meng het speltmeel met de bakingsoda, sesamzaadjes, peper, zout en kruiden
- Meng de havermelkkefir en de olie met het lijnzaad
- Meng de natte ingrediënten en de courgette met de droge ingrediënten
- Verdeel over muffinvormpjes, bestrooi met sesamzaad
- Zet ongeveer 15minuten in de oven.
- Geen Havermelkkefir? Gebruik (plantaardige) melk met een lepel appelazijn door
- Geen bakingsoda? Gebruik dan (wijnsteen)bakpoeder.
- Lekker als hartig tussendoortje of meteen salade erbij als lunch
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.