Dit is een halve portie hoor. Er zat nog meer in de pan maar vriendje neemt eerst een beetje om te proeven |
Nodig voor 2 porties
- 80gr ongekookte bruine rijst
- 65gr chorizo (zonder E-nummers)
- 1 paprika
- 1 tomaat
- 1 ui
- 1 teentje look
- 1 kleine courgette
- 8 groene olijven
- 1 groentebouillonblokje
- een eetlepel kurkuma
- gedroogde Spaanse peper (naar smaak)
- peper en zout
- olijfolie
- 500ml water
- Kook het water in de fluitketel en doe het bouillonblokje en de kurkuma in een grote kan
- Giet het water bij de kurkuma als het kookt.Laat staan
- Pel de ui en knoflook en snipper.
- Doe een beetje olijfolie in een grote pan en zet op het vuur
- Bak de ui en look en voeg de helft van de Spaanse toe
- was en snij ondertussen de courgette in stukjes.Laat mee bakken in de pan
- Was en snij ondertussen de paprika in stukjes.Laat mee bakken in de pan
- Was en snij ondertussen de tomaat in stukjes en hop, bij de pan in.
- Bak de groente een paar minuten en haal ze dan uit de pan en leg op een bord. (er mag een beetje groente achterblijven in de pan)
- Doe terug een beetje olie in de pan en bak de rijst al roerend.
- Blus af met de helft van het kurkuma water. Voeg de rest van de Spaanse pepers toe
- Roer de rijst af en toe. Als het water bijna weg gekookt is,eens voelen (proeven) of de rijst gaar is, zo niet nog wat water toevoegen (ervaring leert dat je soms meer water nodig hebt).
- Snij ondertussen de chorizo in blokjes
- Als de rijst wel gaar is eerst de groenten toevoegen en roeren
- Dan de chorizo toevoegen en meeroeren
- De olijven in schijfjes snijden en ook toevoegen.
- Kruiden met peper en zout en klaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.