maandag 29 september 2014

Pindapompoenpotje

Sinds ik dankzij Hollands vriendje satésaus heb leren kennen experimenteer ik al eens graag met pindakaas. En kijkend naar de inhoud van mijn koelkast en de voorraadkast bedacht ik dit recept. De groenten zijn wel variabel denk ik.  

Voor 3 grote porties
  • een halve butternutpompoen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode pepertjes
  • een stukje gember
  • 1 preiwit (het groen kan in de diepvries voor als er soep gemaakt wordt)
  • 2 groene puntpaprika's
  • 2 rapen
  • een handje pindanoten
  • 2 grote eetlepels pindakaas
  • 150ml water
  • peper en zout
  • olie
  • 60gr rode linzen
  • 80gr zilvervliesrijst
  1.  Kook de rijst
  2. Snipper de ui,knoflook, pepertjes en gember
  3. Snij het preiwit in halve ringen
  4. Verhit olie in een pot en fruit de ui, look, gember, pepertjes en prei
  5. Snij ondertussen de paprika's in blokjes en doe bij in de pot
  6. Snij de pompoen in blokjes (schillen moet niet) en doe bij in de pot
  7. Doe hetzelfde met de rapen
  8. Voeg de linzen en het water toe. Voeg wat peper en zout toe
  9. Laat op een klein vuurtje met deksel op depot ongeveer 10 minuten sudderen. (Als het te nat is mag het deksel van de pot)
  10. Hak de pinda's fijn. Zet een beetje opzij voor de afwerking
  11. Doe de rest van de gehakte pinda's en de pindakaas in de pot. Kruid af met peperenzout
  12. Laat nog een paar minuten sudderen
  13. Roer er de gekookte rijst onder
  14. Dien op en werk afmet een beetje gehakte pinda's

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...