Voor 3 grote porties
- een halve butternutpompoen
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 rode pepertjes
- een stukje gember
- 1 preiwit (het groen kan in de diepvries voor als er soep gemaakt wordt)
- 2 groene puntpaprika's
- 2 rapen
- een handje pindanoten
- 2 grote eetlepels pindakaas
- 150ml water
- peper en zout
- olie
- 60gr rode linzen
- 80gr zilvervliesrijst
- Kook de rijst
- Snipper de ui,knoflook, pepertjes en gember
- Snij het preiwit in halve ringen
- Verhit olie in een pot en fruit de ui, look, gember, pepertjes en prei
- Snij ondertussen de paprika's in blokjes en doe bij in de pot
- Snij de pompoen in blokjes (schillen moet niet) en doe bij in de pot
- Doe hetzelfde met de rapen
- Voeg de linzen en het water toe. Voeg wat peper en zout toe
- Laat op een klein vuurtje met deksel op depot ongeveer 10 minuten sudderen. (Als het te nat is mag het deksel van de pot)
- Hak de pinda's fijn. Zet een beetje opzij voor de afwerking
- Doe de rest van de gehakte pinda's en de pindakaas in de pot. Kruid af met peperenzout
- Laat nog een paar minuten sudderen
- Roer er de gekookte rijst onder
- Dien op en werk afmet een beetje gehakte pinda's
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.