Ik ben nog altijd van plan om zelf eens pitabroodjes te maken (zonder rotzooi in dan). En deze vulling is daarvoor geschikt. Maar je kan ook volkoren pitabroodjes kopen. Deze vulling is volgens mij ook lekker met zilvervliesrijst (wat oorspronkelijk de bedoeling was)of eventueel met zelfgemaakt naanbrood
Ik gebruik in dit recept mijn laatste blikje kokosmelk op. In de meeste blikjes zitten E-nummers. Ik heb al een aantal keren santen gebruik en vind dat persoonlijk de beste keuze. E-nummervrij, goedkoop, betere verpakking,... Maar dat laatste blikje kokosmelk moest toch ook opgebruikt worden. Weer wat meer plaats en minder rotzooi in mijn voorraadkast.
Als je E-nummervrije kokosmelk gebruikt is de vulling in ieder geval suikervrij en E-nummervrij.
Voor 3 personen
- 250gr a 300gr rundgehakt
- 1 ui
- 3 wortelen
- 2 teentjes look
- 1 Spaans pepertje
- een halve wittekool (dit was een kleine)
- 200ml kokosmelk
- 1 lepel garam masala kruiden
- kokosolie (of andere olie)
- Snipper de ui en de knoflook
- Snij het pepertje fijn (je kan de zaadjes verwijderen of niet, afhankelijk van wat je wil)
- Schil de wortels en snij in blokjes
- Snij de kool in reepjes
- Verhit een lepel kokosolie in een grote pan en voeg de ui, look, pepertje en garam masala toe. Roer en laat de ui fruiten.
- Voeg het gehakt toe en bak rul.
- Voeg de wortelen toe en bak enkele minuten mee
- Voeg de kool en de kokosmelk toe
- Dek af en laat 10minuten sudderen. Roer regelmatig
- Serveer met pitabroodjes, rijst, glasnoedels,...
Als mijn man gaat winkelen komt hij ook altijd met 'rotzooi' thuis. Herkenbaar!
BeantwoordenVerwijderenReceptje lijkt me lekker, maar ik denk dat ik het dan ga maken met vegetarisch gehakt, want ik eet geen vlees. Dat zal ook wel lukken denk ik.
Vegetarisch vlees zal inderdaad ook wel lekker zijn (hoewel ik dat zelf nog nooit gekocht heb). Of misschien gekookte linzen, dat gebruik ik soms als gehaktvervanger
Verwijderen