Voor 7 cakejes
Voor de cakejes
- 80gr volkorenspelt
- 1 lepeltje wijnsteenzuurbakpoeder
- 1 lepel lijnzaad + 3 lepels warm water
- 25gr hazelnoten
- 25gr kokosolie
- 140gr appelpeermoes (of gewoon appelmoes)
- 1 lepeltje baking soda
- een lepeltje kaneel
- een half lepeltje nootmuskaat
- 25gr havermout
- 25gr hazelnoten
- 20gr kokosolie
- Een snuf speculaaskruiden
- Verwarm de oven al voor op 180c
- Doe de havermout en hazelnoten in de hakmachine
- Hak fijn
- Doe in een kom en roer er de speculaaskruiden door
- Doe de kokosolie in een paar stukjes en voeg bij de rest.
- Kneed met je vingertoppen tot je een soort kruimel krijgt
- Zet opzij
- Meng het lijnzaad met het warme water
- Zet de koksolie in de oven tot hij gesmolten is
- Plet de grote stukken in de appelpeermoes met een vork
- Meng de appelpeermoes met de baking soda (het is normaal dat dit begint te 'leven', het sist misschien of schuimt,geen paniek)
- Meng het meel met het bakpoeder
- Hak de hazelnoten fijn en roer samen met de kaneel en nootmuskaat door het meel
- Roer er het lijnzaad en de kokosolie door
- Roer er als laatste de appelpeermoes door
- Verdeel het deeg over 7 muffinvormpjes
- Verdeel e topping over de cakejes
- Zet ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven
- Laat afkoelen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.