Voor een grote cakevorm (ongeveer 12 stuks)
- 150gr kokosolie
- 2 lepels perenstroop (of appelpeer) Ik gebruikte gewone Vrolingse stroop
- 250gr speltmeel
- 1 lepel wijnsteenzuurbakpoeder
- 2 lepels bicarbonaat (zuiveringszout,baking soda,.... hoe je het ook noemt)
- 150ml zelfgemaakte hazelnootmelk of eventueel andere melk
- 1 lepel lijnzaad+ 3 lepels warm water
- 3 kleine conference peren of 2 normale
- 1 lepelgemberpoeder
- 1stuk gember (ongeveer 2cm dik)
- Verwarm de oven voor op 160C
- Doe de kokosolie met de stroop in een ovenvaste kom en zet in de oven om te smelten
- Meng het lijnzaadmet het warme water en zet apart
- Meng het meel met het bakpoeder, de bicarbonaat en het gemberpoeder.
- Schil de gember en snij in hele fijne blokjes. Meng met het meel
- Meng het lijnzaadmengsel, de melk, de gesmolten kokosolie en stroop onder de bloem.
- Schil de peren en snij in blokjes.Meng onder het deeg.
- Roer alles goed en doe in een cakevorm
- Bak ongeveer 20 minuten
- Laat afkoelen en smakelijk
Kokosolie gebruiken voor cakebeslag, wat een goed idee! Is vast véél gezonder dan gewone boter. Ik kende het al wel voor op mijn boterham, maar zo ga ik het zeker ook eens gebruiken.
BeantwoordenVerwijderenIk bak sinds ik rotzooivrij ben gaan leven eigenlijk altijd met kokosolie. Ik probeer zuivel te minderen en boter is echt makkelijk te vervangen. Op brood heb ik het nog nooit geprobeerd omdat ik boter nooit zo lekker vond maar misschien is kokosolie wel de moeite waard ;-)
VerwijderenHoi, bij diverse ingrediënten heb je het over lepels, maar niet welke (thee, koffie, pap of eetlepel). Gebruik je standaard een bepaald formaat? Als dat niet zo is wil je dan de hoeveelheden aangeven?
BeantwoordenVerwijderenAlvast bedankt!
Groet, Sonja