Voor 10 cakejes
- 45grkokosolie
- 140gr speltmeel
- 1grote koffielepel bakpoeder (ik gebruik wijnsteenzuur)
- een snuf zout
- peper
- 120gr geraspte (of gehakte) wortelen
- 1 lepel lijnzaad + 3 lepels warm water
- 125ml botermelk (voor een veganversie misschien te vervangen door plantaardige melk, geen idee)
- 1 lepel gedroogde koriander
- Verwarm de oven voor op 200C
- Doe de kokosolie in een ovenbestendige kom en zet in de oven om te laten smelten
- Meng het lijnzaad met het warme water
- Meng in een beslagkom het meel, het bakpoeder, de peper en het zout
- Roer er de wortelen door en maak een kuiltje
- Meng de gesmolten kokosolie met het lijnzaad, de botermelk en de gedroogde koriander
- Giet dit mengsel in het kuiltje en roer tot alles gemengd is.
- Vul muffinvormpjes met het deeg
- Zet ongeveer 20 minuten in de oven
- Klaar. Je kan ze zoal warm als koud eten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.