zaterdag 5 april 2014

Zelfgemaakte granola

Soms moet je eens iets nieuws doen. Zelf granola maken bijvoorbeeld. Dit recept heb ik al een aantal dagen geleden gemaakt maar het blijft lekker krokant. Ik heb het al op verschillende manieren gegeten:
  • Met stukjes peer en amandelmelk
  • Met appel en volle yoghurt
  • Met volle yoghurt gemengd met rode bietenspread 
  • Of zo uit het vuistje (niet als ontbijt maar als tussendoortje)




Voor minstens 250gr
  • 100gr havermout
  • 10gr hazelnoten
  • 10gr cashewnoten
  • 10gr paranoten
  • 20gr zonnebloempitten
  • 20gr lijnzaad
  • 20gr zadenmix (ik had de omega zadenmix van body&fitshop)
  • 1overvolle lepel kokosolie
  • 5 lepels ahornsiroop
  • 30gr rozijnen
  • 30gr dadels (ontpit)
  1. Verwarm de oven op160C
  2. Hak de noten (niet te fijn, niet te grof)
  3. Meng de noten, zaadjes en havermout
  4. Verwarm de kokosolie met de ahornsiroop in een pannetje op een zacht vuurtje tot het gesmolten is.
  5. Doe het kokosoliemengsel bij het havermout mengsel en meng goed.
  6. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het mengsel erover
  7. Zet ongeveer 20 minuten in de oven
  8. Snij ondertussen de dadels fijn en meng met de rozijnen.
  9. Haal na 20 minuten de plaat uit de oven en meng er de rozijnen en dadels door
  10. Zet terug in de oven voor ongeveer 5 minuten.
  11. Haal uit de oven en laat afkoelen
  12. Bewaar in een luchtdichte doos. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...