Ik gebruikte hier ook een aantal restjes op zoals mozzarella die nog open was van de groene calzone en een restje oud brood. Als je de kaas weglaat en er geen biefstuk bij serveert is dit een lekker vegan gerechtje.
Voor 2 porties aardappeltjes uit de oven
- Ongeveer 300gr ,geen al te grote, aardappelen (ik had er 5, 2 voor mij en 3 voor vriendje)
- 1 grote lepel olijfolie
- 3 teentjes knoflook
- een lepel gedroogde tijm (of verse)
- peper
- zout
- Verwarm de oven voor op 200C
- Was de ongeschilde aardappelen goed
- Bedek een bakplaat met bakpapier(of bakmat)
- Leg de aardappelen en de teentjes look (ongepeld) op de bakplaat
- giet de olie over de aardappelen
- bestrooi met tijm en peper en zout naar smaak
- Zet ongeveer 45 minuten in de oven
- haal voor het serveren de knoflook weg
- 1 grote venkel
- 1 snede (oud) brood (ik gebruikte zelfgemaakt volkoren speltbrood)
- eventueel een handje geraspte mozzarella
- 2 lepels olijfolie
- 1 lepel gedroogde peterselie (of verse natuurlijk)
- Verwarm de oven voor op 200C
- Was de venkel en snij in 6 stukken
- Kook ze ongeveer 8 minuten
- Doe het brood, 1 lepel olijfolie, de peterselie en de mozzarella in een hakmachine en hak fijn
- Giet de venkel af. Leg ze op een beklede bakplaat.
- wrijf de venkelstukken in met de resterende olie
- Bestrooi met het paneermengsel
- Zet ongeveer 30minuten in de oven
Na 25 minuten begon vriendje dan de biefstukken te bakken zodat alles samen klaar was.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.