vrijdag 4 april 2014

Oosterse rodekool met kokoskabeljauw

Tijd voor vis en tijd om eens iets totaal nieuw te proberen. Ik had de laatste keer dat ik rode kool maakte een halve rode kool in de diepvries gedaan en die moest er maar eens uit vond ik. Geen zin in rodekool met appeltjes maakte ik er maar iets anders van.

De vis wordt hier gebakken in een grillpan, heb je dat niet? gebruik dan een gewone pan en wat kokosolie (of andere olie)

Voor 4 porties
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • een halve rode kool
  • een stuk gember van ongeveer 2cm
  • 1 bloedsinaasappel (of een gewone)
  • 170gr (zilvervlies)rijst
  • 400gr kabeljauw
  • 2 lepels geraspte kokos 
  • 4 lepelssesamzaadjes
  • 1 lepel kokosolie
  • 2 lepels citroensap
  1. Snij de ui, knoflook en gember fijn
  2. Snij de kool in dunne reepjes
  3. Schil de sinaasappel en snij in blokjes, vang het eventuele sap op
  4. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking en giet dan af
  5. Verhit een lepel kokosolie in een grote pan en fruit de ui, look en gember
  6. Voeg de rodekool, sinaasappel en eventueel sap toe, samen met een glas water. Laat op een groot vuur staan en roer regelmatig
  7. Snij de vis in stukjes.
  8. Meng de geraspte kokos en de helft van de sesamzaadjes op een bord
  9. Giet het citroensap in een kommetje
  10. Haal de stukken vis eerst door het citroensap en dan door het kokos-sesammengsel
  11. Verhit een grillpan en rooster daarin de overgebleven sesamzaadjes
  12. haal de sesamzaadjes eruit en leg de vis erin. Bak de vis rustig in de grillpan in een 6 tal minuutjes gaar
  13. Serveer de rijst met de kool en vis. Bestrooi de kool nog met de geroosterde sesamzaadjes. Indien gewenst kan je er ook nog sojasaus bij serveren.

2 opmerkingen:

  1. Hallo, ik ga dit recept vanavond eten, heb het al eens eerder gegeten en vond het erg lekker.

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...