De vis wordt hier gebakken in een grillpan, heb je dat niet? gebruik dan een gewone pan en wat kokosolie (of andere olie)
Voor 4 porties
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- een halve rode kool
- een stuk gember van ongeveer 2cm
- 1 bloedsinaasappel (of een gewone)
- 170gr (zilvervlies)rijst
- 400gr kabeljauw
- 2 lepels geraspte kokos
- 4 lepelssesamzaadjes
- 1 lepel kokosolie
- 2 lepels citroensap
- Snij de ui, knoflook en gember fijn
- Snij de kool in dunne reepjes
- Schil de sinaasappel en snij in blokjes, vang het eventuele sap op
- Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking en giet dan af
- Verhit een lepel kokosolie in een grote pan en fruit de ui, look en gember
- Voeg de rodekool, sinaasappel en eventueel sap toe, samen met een glas water. Laat op een groot vuur staan en roer regelmatig
- Snij de vis in stukjes.
- Meng de geraspte kokos en de helft van de sesamzaadjes op een bord
- Giet het citroensap in een kommetje
- Haal de stukken vis eerst door het citroensap en dan door het kokos-sesammengsel
- Verhit een grillpan en rooster daarin de overgebleven sesamzaadjes
- haal de sesamzaadjes eruit en leg de vis erin. Bak de vis rustig in de grillpan in een 6 tal minuutjes gaar
- Serveer de rijst met de kool en vis. Bestrooi de kool nog met de geroosterde sesamzaadjes. Indien gewenst kan je er ook nog sojasaus bij serveren.
Hallo, ik ga dit recept vanavond eten, heb het al eens eerder gegeten en vond het erg lekker.
BeantwoordenVerwijderenSmakelijk ;-)
Verwijderen