dinsdag 17 december 2013

Shepherds pie met restjes

Een geweldig receptje om je kliekjes van de week op te gebruiken. Je kan er zowat alles wat je hebt liggen indoen. Of het nog rauw is of al gekookt /gestoofd. Het is misschien niet de beste maaltijd ooit maar het is lekker, en je werkt je restjes op. Geweldig toch.
Dit is maar een voorbeeld.Shepherds pie is bij mij elke keer anders. Gewoon omdat het bij mij een kliekjes maaltijd is. Dus kijk in je koelkast en experimenteer maar.

worst, kipfilet, varkenslapje,....
Voor 4 porties
  • 400gr gehakt
  • 3 wortelen
  • 2 kleine uien
  •  2 teentjes look
  • een halve bloemkool
  • enkele gekookte aardappelen
  • kruiden naar smaak
  • olie of boter
  1. Verwarm de oven voor op 180C
  2. Snij alle groenten klein
  3. verhit wat olie in een pan en fruit de ui en de knoflook
  4. voeg het gehakt toe en de groenten
  5. bak alles gaar. Voeg eventueel peper, zout, peterselie, bieslook, tijm,.... toe
  6. pureer ondertussen de aardappelen (eventueel met wat melk) en bren p smaak met peper en muskaatnoot
  7. giet het gehakt mengsel in een ovenschaal
  8. verdeel de puree erover.
  9. Zet ongeveer 15minuten in de oven.
Opmerkingen
  • Het gehakt kan je ook vervangen door vlees dat wat klein gesneden is. Vb worst, varkenslapje, kip,... als het vlees al gaar is moet je het niet mee bakken maar roer je het gewoon in de ovenschaal onder de groenten
  • Of je kan in plaats van vlees bonen of linzen toevoegen (dan is het geen shepherds pie meer maar wel nog lekker)
  • je kan echt allerlei groenten hieronder mengen vb knolselder, rapen, broccoli, courgette, boontjes,.... Als ze nog rauw zijn doe je het zoals hierboven beschreven. Zijn ze reeds gaar dan meng je ze door de rest in de ovenschaal (voor je de puree erover doet)
  • Voeg gewoon de verse kruiden toe die je in huis hebt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...