Voor 2 porties
- voldoende aardappelen (ik had 4 kleintjes maar we zijn niet zo'n aardappeleters)
- 1 sinaasappel
- 1 lepel agavesiroop (of honing maar dan is het niet vegan natuurlijk)
- peper
- ongeveer 2 lepels olijfolie
- Verwarm de oven voor op 200C
- Schil de aardappelen, was ze en snij in 2
- Snij elke aardappel in dunne reepjes in (zorg dat je ze niet helemaal doorsnijdt)
- leg de aardappels in een metalen ovenschaal of grote bakvorm (geen glas ofzo want dat zou kunnen ontploffen in combinatie met de aardappelen) en giet er ongeveer 2 lepels olijfolie over
- gebruik een borsteltje om de aardappels in te smeren met de olijfolie en laat de rest van de olie in de ovenschaal liggen
- Zet 30 minuten in de oven
- Pers ondertussen de sinaasappel en doe het sap samen met de agavesiroop in een pannetje. Breng aan de kook.
- haal na de 30 minuten de aardappelen uit de oven en smeer ze in met het sinaasappelmengsel.
- Zet nog 10minuutjes in de oven
- Smakelijk.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.