Voor 2 porties
- 70gr zilvervliesrijst (of andere)
- 30gr bruine linzen
- halve ui
- 1 teentje knoflook
- 2 wortelen
- 1 grote gele biet
- een halve kleine courgette
- 1 lepel kokosolie (of andere)
- 2 groene pepertjes
- heel klein stukje gember
- koffielepel koriander
- 1 volle koffielepel kurkuma
- peper en zout
- Snipper de ui en de knoflook.
- Snij de pepertjes fijn.
- Schil de gember en snij fijn
- Schil de wortel en de biet en snij in blokjes
- Snij de courgette in blokjes.
- Verhit de olie in een grote pan.
- Fruit de ui en de knoflook. Voeg de pepertjes en gember toe.
- Voeg de rijst en de linzen toe en fruit eventjes.
- voeg de wortel, courgette en biet toe en laat eventjes bakken
- Roer er de koriander en kurkuma door.
- Giet er ongeveer 400ml water bij.
- Zet een deksel op de pan en laat 20minuutjes pruttelen.
- Doe het deksel van de pan en roer goed. Kruid af met wat peper en zout
- Haal van het vuur als het net droog is (als het nog nat is eventjes laten pruttelen zonder deksel)
- Verdeel over 2 borden en bestrooi met nog wat koriander.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.