Een makkelijke lekkere lunch die snel klaar is, ook suikervrij, e-nummervrij en veganistisch. Harissa is een Tunesische pittige saus gemaakt van rode pepers, knoflook, korinander, zout en karwij. In Belgische supermarkten is die goed te vinden (ongeveer €0,70 voor een kleine tube van 70gr). In Nederlandse supermarkten heb ik dat eigenlijk nog niet gezien. Kijk dan eens in een Marokkaanse winkel, maak het zelf of vervang het door sambal oelek (maar daar zitten soms wel E-nummers in)
Deze harissa heb ik
Foto via google gevonden. Bron: http://smartcooks.blogspot.be/2012/04/herbivoracious-leek-fritters-with-asian.html |
voor 1 portie
- een halve kleine courgette
- 5 groene olijven
- 1 stronk witloof
- 30gr couscous (hier van gerst ipv tarwe)
- 1 lepel appelazijn
- 2 lepels lijnzaadolie (of andere)
- 1 koffie lepel harissa
- Kook de couscous zoals aangegeven op de verpakking. Laat afkoelen
- Halveer de olijven
- Was de courgette en snij in kleine frietjes (of gewoon in blokjes)
- Was het witlof, halveer en snij in reepjes
- Meng de appelazijn met de olie en harissa,
- Doe alle ingrediënten in een bakje en meng goed.
- Bewaar in de koelkast tot de lunch.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.