Ik had een kleine kool en maakte ongeveer 10 koolrolletjes. Een supermarkt kool is meestal groter dus dan heb je minder maar grotere rolletjes
Voor 2 grote porties
- 100gr groene linzen
- 25gr pijnboompitten
- 25gr walnoten en hazelnoten
- een halve ui
- 500ml passata
- een tiental savooikoolblaadjes.
- peper
- zout
- Provençaalse kruiden
- olijfolie
- Breng een grote pot met water aan de kook
- Doe de koolblaadjes in het kokende water voor 2 minuten (eventueel in meerdere keren)
- Haal de kool uit de pot met een schuimspaan ofzo en laat uitlekken in een vergiet
- Doe de linzen in het nog kokende water. Zet klein en laat ongeveer 30 minuten koken (kijk eventueel op de verpakking voorde kooktijd, ze mogen iets gaarder zijn dan normaal)
- Zet een droge pan op een groot vuur en doe er de pijnboompitten in tot ze ligt beginnen te verkleuren. Haal ze dan uit de pan
- Zet de pan terug op het vuur en rooster er de noten een paar minuten in.
- Doe de pijnboompitten en noten in de hakmachine en hak grof
- Snipper de ui.
- verwarm de oven voor op 200C
- Giet de linzen af als ze goed gaar zijn.
- Verhit een scheut olijfolie in de pan en fruit de ui.
- Voeg de linzen toe en kruid met wat peper en zout.
- Voeg ook de noten en pijnboompitten toe en bak voor een 5tal minuutjes op een zacht vuur. Zet het vuur dan uit
- Leg een koolblad open en doe er 2 lepels van het linzenmengsel op. Rol op en steek eventueel vast met een stukje tandenstoker.
- Herhaal dit met de andere koolbladeren en leg de rolletjes in een ovenschotel
- Overgiet de rolletjes met de passata en strooi er wat Provençaalse kruiden over
- Zet ongeveer 20 minuutjes in de oven.
- Klaar
- Ik serveerde er gebakken pastinaakblokjes bij maar rijst of pasta is ook een optie. Je zou ook rijst of couscous met de linzen kunnen mengen.
- Champignons door de linzen doen, lijkt me ook wel lekker maar die had ik niet in huis
Wat grappig, ik had er nooit aan gedacht kool op deze manier te gebruiken!
BeantwoordenVerwijderenIk ken dit recept met savooikool al heel lang, wel met gehakt ipv linzen dan. Geen idee van waar mijn moeder het vandaan had eigenlijk. Was in ieder geval weer een goede manier om haar kinderen groenten te laten eten. Echt een lekker gerechtje
BeantwoordenVerwijderen