De pen moest er van vriendje bij als referentie |
Voor 2 porties
- een halve portie speltpizzadeeg (de andere helft ging de diepvries in)
- 1 kleine kipfilet
- 10 zwarte olijven
- 1 halve ui
- 1 teentje knoflook
- 4 stuks gedroogde tomaten
- 2 groene pepertjes
- 1 blik ananasblokjes zonder suiker
- 100 gr geraspte kaas
- 250ml pasata
- 1 klein blikje tomatenpuree
- peper
- basilicum
- tijm
- oregano
- olijfolie
- 1 rode paprika
- 1/2 tomaat
- Maak het pizzadeeg zoals in dit recept en zet opzij om te rijzen
- Pel de look en de ui en snipper.
- Doe wat olijfolie in een pannetje en fruit de ui en de knoflook. Voeg de passata toe en kruid naar smaak met peper, basilicum, oregano, tijm en eventueel een betje zout (in sommige passata zit al redelijk wat zout). breng op een klein vuurtje aan de kook. Roer er dan de tomatenpuree door. Je saus is klaar, zet opzij.
- Snij de kipfilet in kleine stukjes. verwarm olijfolie in een pan en bak de kip op een heel zacht vuurtje. Kruid met voldoende tijm en oregano zodat de kip groene spikkeltjes krijgt. Bak goed gaar
- Snij de tomaat in schijfjes en dan nog eens in de helft
- Snij de paprika in halve reepjes
- Verwijder de zaadlijstjes van de pepertjes en snij fijn
- Snij de olijfjes in dunne ringen en snij de gedroogde tomaatjes in kleine stukjes.
- laat de ananas uitlekken.
- Verwarm de oven voor op 200C
- Rol het deeg uit en leg op een met bakpapier bekleedde bakplaat (als je geen ronde hebt kan je ook gewoon een rechthoekige gebruiken.) Plooi er een randje aan.
- Besmeer de bodem met saus tot hij bedekt is. Besmeer niet te dik
- Strooi er de helft van de kaas over
- Verdeel de tomaat, paprika, olijven, pepertjes, kip en ananas over de pizza.
- Bestrooi met de rest van de kaas en kruiden naar smaak
- Besmeer de randen van de pizza voorzichtig met wat olijfolie
- Bak ongeveer 10 minuten in de oven (let op: elke oven is anders)
- Geniet van je pizza met een lekker glaasje wijn ;-)
Opmerkingen:
- Je kan ook volkoren spelt gebruiken voor het deeg maar vriendje verkiest witte en de kok bepaald wat er op tafel komt. Ik ben al blij dat ik niet moet kneden ;-)
- Verse ananas kan zeker ook maar wij dachten er nogal last minute aan
- Beleg de pizza altijd op de bakplaat. Anders wordt het moeilijk hem in de oven te krijgen.
- Als je pasata in 500ml verpakkingen hebt kan je beter gewoon dubbele saus maken. Dus 1 ui, 2teentjes knoflook en 500ml pasata. Dan heb je een basis pastasaus die je de volgende dag als lunch kan eten met wat volkorenpasta. Of je kan de rest van de passata ook gebruiken in soep. (wij aten de pizza gisteren en vanavond ga ik eten met vriendinnen dus vriendje moet straks gewoon pasta koken en saus opwarmen een daar eventueel nog wat olijfjes ofzo doorgooien)
- En als dessert dan nog een lekkere mandarijn of een ander stuk fruit
- Mijn oven is super. Alles is sneller klaar dan in recepten wordt vermeld. Dus kijk vooral of jouw pizza klaar is of niet.
"Komt de chef in hem naar boven" hehe :) ik ben ook al even aan het mijmeren over een pizza maar zonder kaas ... :/ misschien een calzone
BeantwoordenVerwijderenJe hebt ook veganistische kaas maar die heb ik nog niet geprobeerd. Ik heb ook al wel pizza zonder kaas gemaakt maar dan met veel verse groenten als courgette, champignons, rucola,... gaat op zich ook. Maar mijn Hollander wil kaas!
BeantwoordenVerwijderenCalzone hebben we trouwens ook al gemaakt met hetzelfde deeg. Belangrijk is dan wel dat je het heel goed dun rolt. Anders heb je een droge hap.