woensdag 12 maart 2014

Pasta met broccoli en zalm

Een simpele variatie op pasta met gerookte vis. Iets wat makkelijk klaar is en geen uitgesproken vissmaak heeft (ik ben vriendje nog altijd aan het laten wennen om vis te eten). Dit gerechtje is op 20 minuten klaar en ook nog eens superlekker.
we zitten hier momenteel samen in een blauwe (kaas) periode dus hebben we er ook weer ingedaan.
Ik had nog broccoli en veldsla uit mijn groentenpakket en kwam er opeens achter dat ik door de vakantie vergeten was om voor deze week groenten te bestellen. Heb het dan maar ineens voor volgende week gedaan.


Voor 2 personen
  • 1 kleine broccoli
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 70gr volkorenpasta
  • 200gr gerookte zalm
  • 60gr blauwe kaas
  • olijfolie (of andere)
  • Een grote lepel pijnboompitten
  • een handje veldsla (optioneel)
  1. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking
  2. Pel de ui en look en snipper fijn
  3. Was de broccoli en snij de steel in schijfjes en de rest in roosjes.
  4. Verhit een grote pan zonder olie op een vuur en rooster daarin de pijnboompitten. Haal uit de pan als ze licht bruin beginnen te worden en leg apart
  5. Verhit een goede scheut olie in de pan en fruit de ui en knoflook.
  6. Voeg de gesneden broccoli toe (en eventueel wat olie als het te droog wordt). Laat 5minuten op een middelmatig vuur staan en roer regelmatig.
  7. Snij ondertussen de zalm en de kaas in kleine stukjes. Was de veldsla en snij los.
  8. Voeg de gare pasta, zalm, veldsla en blauwe kaas bij de broccoli en laat nog ongeveer 2minuutjes op een zacht vuurtje staan. Roer regelmatig.
  9. Haal van het vuur en roer er de pijnboompitten door. 
  10. Smakelijk

1 opmerking:

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...