Het deeg was ingevroren van de vorige keer dat we pizza aten.Ik haal de deegbol dan een avond van tevoren uit de diepvriezer en laat hem ontdooien in de koelkast. Dan eventjes kneden en hij is klaar voor gebruik.
Voor 2 porties
- Een halve portie speltpizzadeeg
- een klein blikje tomatenpuree
- 80gr geraspte kaas naar keuze
- 5 schelletjes bacon
- een half blokje mozzarella
- 150gr diepvries spinazie (ongeveer)
- een halve ui
- 1 teentje knoflook
- 2 eieren
- olijfolie
- peper
- Provençaalse kruiden
- Verwarm de oven voor op 180C
- Verhit een beetje olijfolie in een pan en laat hierin de spinazie slinken
- Giet de spinazie door een vergiet en duw met een lepel aan zodat er zoveel mogelijk water uitloopt. Zet opzij
- Snij de ui in halve ringen
- snipper de knoflook
- snij de mozzarella in schijfjes
- Rol het deeg uit in de gewenste vorm en leg op een met bakpapier bekleden bakplaat
- Plooi er een klein randje aan.
- Besmeer de rand met olijfolie
- Besmeer de pizzabodem met de tomatenpuree
- Bestrooi met geraspte kaas naar keuze
- Verdeel de ui en knoflook over de pizza
- verdeelde spinazie over de pizza (leg kleine hoopjes verspreid over de pizza)
- Leg de bacon in ruitvorm over de pizza
- Verdeel de mozzarella over de pizza
- Breek de eieren boven de pizza
- Bestrooi de pizza met de rest van de geraspte kaas
- Bestrooi met wat Provençaalse kruiden en peper
- Zet in de oven en bak ongeveer 12 minuten
- Smakelijk
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.