Je kan ook extra maken en het de volgende dag als een koude lunchsalade eten.
Voor 3 porties
- 100gr volkoren pasta
- 30gr gedroogde beluga linzen (of andere)
- 1 rode paprika
- een halve courgette
- 1 sjalot
- 2 teentjes knoflook
- een vijftal lente-uitjes
- 1 rood pepertje
- 10 zwarte olijven
- 5 zongedroogde tomaatjes
- olie van zongedroogde tomaatjes of olijfolie
- peper en zout
- Kook de linzen en de pasta samen (eerst de linzen en kijk naar de kooktijd op de verpakkingen om te weten wanneer je de pasta moet toevoegen). Giet af
- Snipper de sjalot en de knoflook. Snij de lente-ui in ringen, de paprika in dunne reepjes, de courgette in blokjes en het pepertje heel fijn. Snij de olijven en zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes
- Verhit de olie in een grote pan en fruit de sjalot, look en het pepertje. Voeg de lente-ui, paprika en courgette toe en bak een vijftal minuten mee.
- Voeg de olijven en zongedroogde tomaatjes toe en pak nog 2 minuten.
- Roer er tenslotte de pasta en linzen door en bak ook eventjes mee. Kruid met peper en zout
- Smakelijk
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.