Door het gedroogd fruit, de wortelen en wat kaneel is dit een lekkere zoete lunch
Voor 2 porties
- 50gr couscous
- muntblaadjes
- ras el hanout
- 150gr wortelen
- 1 meiraap (70gr)
- 60gr gekookte witte bonen
- 40gr rozijnen
- 30gr gedroogde veenbessen
- 50gr dadels
- 50gr gedroogde abrikozen
- 15gr moerbeien
- 2 lepels citroensap
- 1 lepel lijnzaadolie
- 2 lepels water
- 1 volle lepel tahin
- kaneel
- Eventueel een beetje sesamzaad en of amandelen of andere noten
- Meng de couscous met een beetje ras el hanout, kaneel en 4 muntblaadjes. Giet er 100ml kokend water bij (eventueel kookwater van de bonen) en laat zwellen. Laat afkoelen
- Snij de wortelen en de raap in blokjes
- Snij de abrikozen en de dadels fijn
- Meng de tahin met het citroensap, wat kaneel, de olie en eventueel ene beetje water tot een dik papje
- Rooster eventueel sesamzaad en gehakte of geschaafde noten
- Meng de couscous met de groenten, het fruit en de tahin dressing. Garneer met geroosterde sesamzaadjes of noten en eventueel nog een muntblaadje
- Lekkerder als je de salade voor het serveren een paar uurtjes laat trekken in de koelkast
- Sinaasappel(sap) zou hier ook wel lekker bij geweest zijn
- Gebruik andere granen in plaats van couscous
- Eventueel kan je et fruit ook eerst laten weken.
- Gebruik gerust nog ander fruit. Gedroogde vijgen lijkt me ook heel lekker maar die had ik niet in huis
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.