Het is niet echt veel werk maar het is wel de kunst om alles gelijktijdig klaar te hebben.
Voor 2 porties
Kikkererwtenpuree
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rood pepertje
- 300gr gekookte kikkererwten
- ras-el-hanout kruiden (of andere naar smaak)
- 2 lepels tahin
- 3 lepelsolijfolie
- 6 lepels water (of kookvocht van de kikkererwten)
- 1 lepel citroensap
- peper en zout
- Snipper de ui en de look en snij het pepertje in reepjes
- Verhit 1 lepel olijfolie in een pan en fruit de ui en de look met ras el hanout
- Voeg het pepertje en de kikkererwten toe en bak een paar minuten mee.
- Doe deze mengeling samen met de andere ingrediënten in de hakmolen en hak tot een egale massa. Voeg eventueel nog wat water of olie toe. Proef en kruid eventueel bij.
- 2 stukken lamsvlees naar keuze
- 2 lepels olijfolie
- een scheutje citroensap
- harissa naar smaak
- peper en zout
- Meng 1 lepel olie met het citroensap, de harissa en wat peper en zout
- Snij het vlees in blokjes en meng door de marinade. Laat een uurtje marineren
- Verhit de andere lepel olie in een pan en bak het vlees.
- 1 grote venkelknol
- olijfolie
- peper en zout
- Snij de venkel in reepjes
- Verhit wat olijfolie in een pan en bak de venkel. Kruid met peper en zout.
- 300gr gekookte kikkererwten komt overeen meet iets minder dan 150gr gedroogde.
- Je kan ook extra kikkererwten weken en koken en deze invriezen in kleine porties. Handig als je eens snel humus wil maken.
- pepertje en harissa natuurlijk naar smaak toevoegen.
- het groene op de foto is een muntblaadje.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.