zondag 17 mei 2015

Kikkererwtenpuree met venkel en lamsvlees

Het idee van kikkererwtenpuree in plaats vaan aardappelpuree had ik eens van iemand gehoord die geen aardappelen eet. De pure is echter ook geschikt als vleesvervanger maar hier dus niet (al ga ik die er ook wel voor gebruiken.) Je kan bij dit gerecht ook andere groenten doen zoals gegrilde paprika, tomaten, geroosterde groenten,...maar ik had venkel in huis.
Het is niet echt veel werk maar het is wel de kunst om alles gelijktijdig klaar te hebben.

Voor 2 porties
Kikkererwtenpuree
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rood pepertje
  • 300gr gekookte kikkererwten
  • ras-el-hanout kruiden (of andere naar smaak)
  • 2 lepels tahin
  • 3 lepelsolijfolie
  •  6 lepels water (of kookvocht van de kikkererwten)
  • 1 lepel citroensap
  • peper en zout
  1. Snipper de ui en de look en snij het pepertje in reepjes
  2. Verhit 1 lepel olijfolie in een pan en fruit de ui en de look met ras el hanout
  3. Voeg het pepertje en de kikkererwten toe en bak een paar minuten mee.
  4. Doe deze mengeling samen met de andere ingrediënten in de hakmolen en hak tot een egale massa. Voeg eventueel nog wat water of olie toe. Proef en kruid eventueel bij.
Voor het lamsvlees
  • 2 stukken lamsvlees naar keuze
  • 2 lepels olijfolie
  • een scheutje citroensap
  • harissa naar smaak
  • peper en zout
  1.  Meng 1 lepel olie met het citroensap, de harissa en wat peper en zout
  2.  Snij het vlees in blokjes en meng door de marinade. Laat een uurtje marineren
  3. Verhit de andere lepel olie in een pan en bak het vlees.
Voor de venkel
  • 1 grote venkelknol
  • olijfolie
  • peper en zout
  1.  Snij de venkel in reepjes
  2. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de venkel. Kruid met peper en zout.
 OPMERKING
  • 300gr gekookte kikkererwten komt overeen meet iets minder dan 150gr gedroogde.
  • Je kan ook extra kikkererwten weken en koken en deze invriezen in kleine porties. Handig als je eens snel humus wil maken.
  • pepertje en harissa natuurlijk naar smaak toevoegen.
  • het groene op de foto is een muntblaadje. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...