Voor 1 liter
- 300gr rabarber
- 1 liter water
- 3 lepels agavesiroop
- Een tiental muntblaadjes
- Was de rabarber en snij in stukken.
- Doe de rabarber, water en agavesiroop in een pot en breng aan de kook. Laat op een klein vuurtje ongeveer 15 minuutjes koken.
- Zet het vuur uit en voeg dan (als het water nog heet is) de munt blaadjes toe. Laat in de pot afkoelen.
- Zeef en giet over in een fles en bewaar in de koelkast. Drink het lekker koud.
- Munt is niet noodzakelijk.
- De prut die achterblijft in de zeef niet weggooien. Je kan die door havermoutpap doen of ermee experimenteren. Ik ga het morgen verwerken in een cake.
- Verkoop dit aan kinderen als muntlimonade.Klinkt hen misschien lekkerder dan rabarberdrankje ;-)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.