Voor 4 porties
- 500ml melk
- 1 volle eetlepel arrowroot
- 2 volle lepels honing
- Doe en klein beetje melk in een schaaltje (ongeveer 3 lepels) en doe de rest in een kookpot en zet op een zacht vuurtje.
- Roer er de honing bij en breng onder regelmatig roeren aan de kook (zorg dat de melk niet aanbrandt).
- Roer ondertussen de arrowroot door het schaaltje met melk. De arrowroot moet opgelost zijn.
- Als de melk kookt zet je het vuur heel zacht.Roer het arrowrootpapje door de kokende melk en laat al roerend nog een minuut of 2 meekoken.Je ziet het nu goed indikken.
- Haal de pot van het vuur en verdeel de pudding over 4 schaaltjes.
- Eet warm of koud.
- Volgens mij lukt dit net zo goed met sojamelk en agave. Al is het dan geen honingpudding meer.
- Ik had er ook nog een lepel vanille-extract doorgedaan maar die smaak je helemaal niet en kan dus net zo goed weggelaten worden.
- Pudding uit de winkel (of de pakken van imperiaal) zijn vaak heel geel. Dit is kleurstof.Dat zit erhier natuurlijk niet in.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.