In het weekend en de vakanties eet ik meer brood. Dan is het ritme wat weg en lunch ik ook samen met mijn oerhollander die graag boterhammen met kaas eet 's middags. En af en toe maak ik er dan eens iets extra van zoals deze klassieker. Alleen is deze versie rotzooivrij.
Voor 1 croque / tosti
- 2 sneden brood naar keuze
- een halve banaan
- een beetje kokosolie
- een beetje pindakaas
- Besmeer 1 boterham met pindakaas.
- Snij de banaan in schijfjes en leg op de pindakaas
- Dek af met de tweede boterham en besmaar lichtjes met kokosolie
- Verhit een grillpan op het vuur.
- Leg de croque er met de besmeerde kant in. Besmeer nu de andere kant (maar voorzichtig voor de hete pan).
- Bak de croque een tweetal minuten aan elke kant.
- ik gebruikte hier geen zelfgebakken brood maar brood van bij de Natuurbakkerij in Geleen. Zelfgebakken brood kan natuurlijk ook.
- De pindakaas is optioneel. Wij gebruikte vroeger al eens choco en dat was ook lekker maar dat gebruik ik nu niet meer
- als je geen grillpan hebt kan het ook in een gewone pan maar misschien heb je dan wat meer kokosolie nodig
- Een extra croquemachine of tosti apparaat is dus duidelijk niet nodig.Scheelt weer plaats in je keukenkast
- Vriendje maakte vroeger tosti's in een grilloventje.Dan heb je geen olie nodig maar een oven voorverwarmen voor een tosti vind ik iets teveel energieverspilling.
- Je kan natuurlijk meer tosti's tegelijk maken.In een grote grillpan gaan er wel 2 in.
Jaaaa! Deze maak ik ook wel eens.
BeantwoordenVerwijderenIk snap niet waarom mijn kinderen daar niet van willen smullen...
Wij aten dit als kind zeer graag. Misschien eens proberen met een beetje ahornsiroop.Smaakt lekker karamelachtig.
Verwijderen