Voor 2 porties
- Asperges (hier 6 hele dikken maar meer en dunnere kan natuurlijk ook)
- 2 zalmfilets
- 300gr aardappels
- peper en zout
- 1 lepel gedroogde dille
- olijolie
- Schil de aardappels, snij in kleine stukjes en kook gaar. Giet af. Strooi er wat peper en zout op en de dille. Pureer met een stamper
- Schil de asperges en snij er de harde uiteinde vanaf. Doe de uiteindjes en de schillen in een groot genoege pot met water en breng aan de kook. Ddoe er dan de asperges bij en laat koken tot ze gaar zijn (afhankelijk van de dikte). Vis de asperges uit de pot
- Bak de zalmfilets gaar in olijfolie en kruid met peper en zout
- Serveer alles tesamen.
- hoe kleiner je de aardappels snijdt hoe sneller ze gaar zijn en hoe minder energie je verbruikt en voor puree maakt het echt niks uit
- De schil en de uiteindjes van asperges geven ook veel smaak. Met het kookvocht van de asperges kan je nog soep maken of het gewoon als bouillon drinken.
- Ook zou je hierbij gepofte aardappels kunnen geven in plaats van puree
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.