Voor 4 porties
Oosterse andijvie
- 2 lente-uitjes
- 2 teentjes look
- 2 sjalotjes
- rijstolie
- 1 rood pepertje
- 1 andijvie
- peper en zout
- Snipper de sjalotjes en knoflook
- Snij de lente-ui in ringen en het pepertje in halve ringen (zaadjes verwijderen naar smaak)
- Was de andijvie en snij in reepjes
- Verhit rijstolie in een grote pan en fruit de lente-ui, sjalot, look en het pepertje. Laat nog een vijftal minuutjes op een klein vuur stoven.
- Voeg dan de andijvie toe en kruid met wat peper en zout. Laat onder regelmatig roeren slinken.Laat op een zacht vuurtje stoven tot ook de harde stukjes zacht zijn
- 3 grote lepels pindakaas
- een klein beetje olie (kokos, rijst, olijf,...)
- sambal naar smaak, een lepel mag wel
- 30gr santen
- Doe alles samen in een sauspannetje
- Roer regelmatig tot de santen helemaal gesmolten is
- Proef en voeg eventueel extra sambal toe
- 130gr zilvervliesrijst, gewoon koken zoals op de verpakking
- 400gr seitan, in schijfjes gesneden en langs beide kanten gebakken in olijfolie, kruiden met peper en zout
- De sjalot enlente-ui kan je indien nodig ook vervangen door gewone ui
- je kan er natuurlijk ook iets anders bijeten dan rijst en seitan. Waarom geen gekookte bonen mengen onder de andijvie?
- vriendje is niet zo dol op seitan en at er biefstuk bij, ik opteerde toch voor een veganistische maaltijd.
- Let bij het kopen van sambal goed op de e-nummers!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.