Vriendje vond hlemaal veganistisch toch maar niets dus op zijn helft ging mozzarella in plaats van gistvlokken maar het leek me niet lekkerder dan mijn kant.
Voor 4 porties
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 paprika
- 500gr tomatenblokjes
- een grote zaak spinazie
- 250gr lasagnebladen
- olijfolie
- peper en zout
- Provençaalse kruiden
- Edelgistvlokken
- Verwarm de oven voor op 200C
- Snipper de ui en de knoflook
- Was de spinazie en snij in reepjes
- Snij de paprika in blokjes
- Verhit wat olijfolie in een pan een fruit de helft van de ui en de knoflook. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Kruid naar smaak. Doe de spinazie op een diep bord (ook het nat) en zet opzij.
- Verhit opnieuw olijfolie in de pan en fruit de rest van de ui en look. Voeg de paprikablokjes toe en bak even mee.Voeg dan de tomatenblokjes toe en laat eventjes meebakken. Kruid naar smaak.
- Vet een ovenschaal in met wat olijfolie.
- Bedek de bodem van de schaal met wat tomatensaus. Leg hierover een laag lasagnebladen. Verdeel dan de spinazie over de schaal en weer een laag lasagnebladen. Tenslotte nog een laag tomatensaus en lasagnebladen. Overgiet met het nat van de spinazie. Strooi gistvlokken over de lasagne.
- Zet ongeveer een half uurtje in de oven. De lasagnebladen moeten gaar zijn.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.