Voor dit gerecht gebruik ik mais want dat hoort gewoon in een Mexicaanse salade vind ik. Zorg er wel voor dat je altijd biologische mais koopt.
Voor 2 porties
- sla
- 100gr mais
- 150gr gekookte kidneybonen
- 1 avocado
- 50gr quinoa
- 10 zwarte olijven
- Pilipilipoeder, chilivlokken, jalapeno, tabasco,... iets pittig dat je in huis hebt dus en naar smaak.
- 2 lepels olijfolie
- een halve rode ui
- Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking en laat afkoelen.
- Doe de mais in een een vergiet (en de kidneybonen als die uit een blik komen) en spoel af met water.
- Was de sla en snij in reepjes, snipper de ui en snij de olijfjes in halve ringen.Schil de avocado en meng alles
- Meng de olijfolie met iets pittig (ik koos voor tabasco) en eventueel wat peper en zout, en giet dit over de salade.
- Garneer eventueel nog met tuinkers of verse kruiden naar keuze.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.