Ik probeer zo veel mogelijk veganistisch te eten. Zeker 's middags omdat er dan niemand is die graag wat meer vlees wil eten. Maar er zijn zo van die dingen die ik toch te lekker vind om te laten staan.Radijsjes in combinatie met Hollandse kaas bijvoorbeeld (iets wat ik met een Hollander in huis altijd wel in de koelkast vind.). Sinds ik lid ben van de voedselteams heb ik terug de smaak van echte radijsjes ontdekt. Vroeger kwamen ze vers uit de tuin.later kocht ik ze in de supermarkt en was altijd teleurgesteld in de smaak. Maar nu het ik weer lekkere radijsjes uit volle grond. En daarmee maakte ik deze lekkere lunchsalade.
Voor 1 portie
- 30gr parelgerst (of boekweit, couscous, quinoa,...)
- een bussel radijsjes
- 2 handen postelein
- 2 handen veldsla
- een stukje belegen Hollandse kaas
- mosterd
- lijnzaadolie
- appelazijn
- Kook de gerst zoals aangegeven op de verpakking. en laat afkoelen
- Was de veldsla en de postelein
- Was de radijsjes en snij in stukken. Snij de kaas in blokjes.
- meng de afgekoelde gerst, veldsla, postelein, radijsjes en kaas
- Meng de olie met de azijn en een beetje mosterd tot een vinaigrette. Meng onder de salade
- Smakelijk.
OPMERKING:postelein is niet zo makkelijk verkrijgbaar maar je kan ook gewoon meer veldsla gebruiken of een andere groente naar keuze.
Ohja nu je het zegt, in mijn eerste pakketje zaten radijsjes, het eerste wat ik meteen rauw kon proeven, idd zó had ik ze nog nooit geproefd! Postelein groeit momenteel wild in mn tuintje, zelfs heel veel moeten wegschoffelen dat erbuiten groeide :( misschien op nog verwilderde plekjes waar je passeert?
BeantwoordenVerwijderen