Verse ananas zal waarschijnlijk nog lekkerder zijn maar die had ik niet in huis. Boekweit komt nogal dikwijls terug in mijn salades. Het is lekker, gezond en supermakkelijk klaar te maken. Boekweit is net als quinoa eigenlijk geen graan maar een zaad. Alleen wordt boekweit lokaler geteeld en is het veel goedkoper.
Voor 2 porties
- Een paar stengels bleekselderij
- 2 schijven ananas (zonder suiker)
- 2 volle lepels veenbessen (zonder suiker)
- 2 wortels
- 50gr boekweit
- (lijnzaad)olie, (appel)azijn,mosterd
- Kook de boekweit zoals aangegeven op de verpakking en laat afkoelen
- probeer zoveel mogelijk draden uit de selder te verwijderen en snij in dunne boogjes
- Snij de wortelen in dunne reepjes of boogjes (of rasp ze)
- Snij de ananas in blokjes
- Meng de selder met de ananas, de wortel, de veenbessen en afgekoelde boekweit
- Meng alle ingrediënten voor de dressing naar smaak en verdeel over de salade
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.