Voor een 14tal stukjes (afhankelijk hoe groot ze zijn natuurlijk)
- 140gr appelmoes
- 30gr rijstolie
- 100ml rijstmelk (of andere plantaardige melk, bijvoorbeeld hazelnootmelk)
- 1 lepel appelazijn
- 1 lepel vanille-extract
- 1 lepel lijnzaad + 3 lepels water
- 250gr speltmeel
- 20gr havermout
- 100gr hazelnoten
- 1 lepeltje bakpoeder
- 1 lepeltje bakingsoda
- snufje zout
- 100gr gedroogde veenbessen (zonder suiker)
- Eventueel een paar druppeltjes stevia
- Verwarm de oven voor op 180C
- Meng het lijnzaad met het water
- Meng de rijstmelk met de appelazijn
- prak eventuele stukjes in de appelmoes fijn met een vork.
- Zeef de bloem en meng er het bakpoeder, zout en de bakingsoda door.
- Hak de noten en de havermout fijn en meng met het meel. Meng er ook de veenbessen door.
- Meng er dan alle natte ingrediënten door (dus melk, lijnzaadei, vanille, olie, appelmoes)
- Verdeel het deeg over een bakvorm (ik gebruikte een springvorm van 26cm)
- Zet ongeveer 15 minuten in de oven en laat afkoelen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.