Voor 4 porties
- Een halve rode kool
- 1ui
- 1 teentje knoflook
- 2 lepels kokosolie
- 50gr geraspte kokos
- 200ml water
- 1 kardemonpeul
- gember
- karwijzaad
- 1 sinaasappel
- 1 banaan
- Snipper de ui en de look, snij de rode kool in kleine reepjes en de sinaasappel in stukjes. Plet de kardemon
- Verhit 1 lepel kokosolie in een pan en fruit de ui en de knoflook, samen met de kardemon, een beetje gember en een beetje karwijzaad
- Voeg de rode kool, sinaasappel en geraspte kokos toe. Bak even kort
- Voeg het water toe en laat op een middelhoog vuurtje ongeveer 20 minuutjes sudderen onder deksel.
- Als de rode kool gaar is haal je alles uit de pan.
- Verhit de resterende kokosolie en snij de banaan in de lengte doormidden. Bak de banaan kort aan beide kanten.
- Serveer met rijst, gebakken aardappelen, loempia's,...
- Heb je het graag wat 'natter'? Probeer eens een beetje kokosmelk toe te voegen.
- Je kan de banaan ook gewoon door de rode kool roeren maar ik vond het er zo wel grappig uitzien.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.