Voor 4 porties
- 300gr aardappel
- 1 wortel
- 1 prei
- 1 vol koffielepeltje kerriepoeder / currypoeder
- peper en zout
- rijstolie
- 2 lepels gistvlokken
- 4 rijstvellen
- Schil de wortel en de aardappel en hak samen met de prei tot kleine blokjes (in de hakmolen of heel fijn snijden of raspen).
- Meng er het kerriepoeder, een beetje peper en zout en de gistvlokken door.
- Doe samen met een bodempje water in een pot en laat onder deksel ongeveer 10minuutjes koken, roer regelmatig en zorg dat het niet te droog kookt.
- Giet dit mengseldoor een fijne zeef en laat helemaal uitlekken
- Laat de rijstvellen kort weken en vul met 2 lepels aardappelmengsel. Rol de vellen goed op.
- Verhit rijstolie in de pan en bak de loempia's ongeveer 3 minuten aan elke kant.
Waarvoor de gistvlokken?
BeantwoordenVerwijderenDie moeten er niet bij maar die geven eventueel iets meer smaak.
BeantwoordenVerwijderen