Voor 7 cakejes
Marsepein
- 50gr dadelpasta of dadels
- 50gr amandelen
- 50gr amandelprut
- Week de amandelen en dadels minstens 4 uur in water.
- Giet af en doe samen met de amandelprut in de hakmolen. Hak tot er geen of weinig stukken meer inzitten.
- 1 lijnzaadei (dus 1 lepel lijnzaad gemengd met 3 lepels water)
- 140gr gezeefd speltmeel
- lepeltje bakpoeder
- 55gr amandelprut
- 100ml amandelmelk
- 3 lepels rijstolie (of andere neutrale olie die verhit mag worden)
- zelfgemaakte marsepein*
- eventueel amandelen om te decoreren
- Verwarm de oven voor op 180C
- Meng de bloem met het bakpoeder
- Meng hier de amandelprut door.
- Meng het lijnzaadei met de amandelmelk en rijstolie. Roer dit door het meel.
- Bedek de bodem van 7 muffinvormpjes met deeg
- Leg in het midden van elke muffinvorm een goede koffielepel marsepein
- Verdeel de rest van het deeg hierover
- decoreren eventueel enkele of alle muffins met een amandel
- Zet ongeveer 20 minuten in de oven
- Haal uit de vorm en laat afkoelen
Voor 5 marsepein truffels
- Marsepein
- 1 lepeltje rauwe cacao
- Rol bolletjes van de marsepein
- Doe de cacao op een bordje en rol er de balletjes door.
- Bewaar in de koelkast
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.