maandag 9 maart 2015

Koolrabisalade

Ik houd van lunchsalades. Eerst en vooral kan je er oneindig mee variëren,  ten tweede zijn rauwe groentjes vaak supergezond, ten derde moet je slaatjes niet heropwarmen waardoor je ze overal kan eten en tenslotte heb je weinig energie (elektriciteit of gas) nodig om ze te maken. Enkel een koelkast om ze fris te houden maar die draait op de meeste plaatsen toch. (bijvoorbeeld op mijn werk).
Dus weer een heerlijke, gezond slaatje waar geen suiker, E-nummers of dierlijke producten in voorkomen. En je hebt er ongeveer 10 minuutjes werk aan, zo heb ik het graag.


Voor 2 porties
  • 50gr boekweit
  • 1 appel
  • 1 koolrabi
  • een beetje veldsla
  • 3 lepels rozijnen
  • 2 lepels lijnzaadolie (of andere)
  • 2 lepels appelazijn
  • Eventueel nog wat zaden en of pitjes
  1. Kook de boekweit zoals aangegeven op de verpakking en laat afkoelen
  2. Meng de olie en de azijn.
  3. Snij de appel en de koolrabi in blokjes. Meng met de dressing
  4. Was de veldsla en meng samen met de rozijnen onder de koolrabi.
  5. Meng er de afgekoelde boekweit en eventuele extra's onder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...