Ik gebruikte hier risottorijst die eigenlijk al veel te lang in de kast lag. Is nu ook weer opgeruimd. Volgende keer zou ik het gewoon met zilvervliesrijst doen.
Voor 2 porties
- 100gr shitake
- 90gr rijst
- 400ml water
- 2 kleine witloofstronken
- 1 uitje
- 2 teentjes look
- olijfolie
- peper en zout
- tijm
- tuinkers (eventueel)
- 2 portobello's (eventueel)
- Kook het water en voeg er naar smaak iets van smaakmakers bij*
- Snipper de ui en de look
- Verhit olie in een pan en fruit de ui en look.
- Voeg de rijst toe en bak even mee
- Voeg ongeveer 100ml water toe en laat met af en toe roeren verdampen. Voeg dan nog eens 100ml water toe en als dat verdampt is nog eens.
- Snij ondertussen de shitakes in stukjes en het witloof in reepjes (witloof mag je niet te lang op voorhand snijden)
- Doe je de shitakes en het witloof bij de rijst. Kruid af met peper, zout en tijm. Voeg dan de laatste 100ml water toe en laat al roerend verdampen.
- Indien je portobello's gebruikt doe je de risotto uit de pan en verhit je opnieuw olijfolie waarin je de portobello's onder deksel ongeveer 3 minuten aan elke kant bakt. Leg een portobello op elk bord en vul met risotto en garneer met tuinkers
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.